Corona Maatregelen

Laatst bijgewerkt: 12 mei 2020

Deze afbeelding is als A2 poster voor achter het raam te bestellen op: het-komt-goed.nl

Spelregels in verband met Corona, zoals deze vanuit de beroepsorganisatie zijn opgesteld voor ons beider veiligheid:

N

Ben je angstig, vertel het me!

N

Blijf thuis en annuleer/verzet de afspraak indien jezelf of een van de gezinsleden symptomen heeft van verkoudheid, koorts of griepachtige verschijnselen. Vanwege deze reden, worden er geen kosten in rekening gebracht indien de afmelding kort voor de afspraak plaatsvindt;

N

Kom op tijd, maar niet te vroeg;

N

Kom alleen, laat de partner thuis. Kinderen komen met één ouder/verzorger;

N

Ga vooraf thuis naar het toilet. Het toilet is tijdelijk niet te gebruiken. Drink niet veel water of thee kort voor de afspraak en al helemaal geen koffie (koffie zorgt voor afwatering en plasdrang);

N

Neem zelf een flesje water mee, zodat je na afloop van het consult gedronken kan worden;

N

Neem zo min mogelijk spullen mee en stop spullen weg in jas of tas;

N

Wil je de afspraak in de praktijk annuleren, maar wel graag telefonisch overleggen over de voortgang en/of je angst voor Corona bespreken, dan kunnen we een telefonisch consult inplannen. Afhankelijk van het moment van annuleren, maken we hiervoor een nieuwe afspraak. Deze consulten kunnen conform de eisen van de zorgverzekeraar (tijdelijk) gedeclareerd onder “consult op afstand” en tellen mee in de totaal aantal vergoedingen;

Deze spelregels bieden geen 100% bescherming tegen besmetting. Het is slechts het verlagen het risico. Behoor je zelf tot de kwetsbaren/risicogroep of heb je deze in de directe omgeving, beoordeel dan voor jezelf of je onze afspraak door wilt laten gaan. In dat geval ontvang ik de annulering graag zo snel mogelijk, maar uiterlijk voor het weekeinde welke vooraf gaat aan je afspraak.

Maatregelen in de praktijk:

N

De regels van het RIVM gelden: we geven geen handen;

N

Nies of hoest in een papieren zakdoekje of de elleboog;

N

Was na niezen of hoesten de handen met zeep of gebruik desinfectiegel;

N

Het streven is naar een zo laag mogelijk aantal mensen in de looproute naar de praktijk, dit is de reden van de vraag: kom op tijd, maar niet (veel) te vroeg;

N

Na iedere behandeling was ik mijn handen;

N

Raak zo min mogelijk aan in de praktijk. De deuren doe ik zoveel mogelijk open en dicht;

N

Contactpunten worden na ieder cliënt schoongemaakt met alcohol;

Corona virussen

We dragen allemaal ontelbare bacteriën en virussen bij ons. Dat zijn geen besmettingen, maar helpers bij de instandhouding van onze gezondheid en bij onze genezing. Dat er bij iedere ziekte, zoals bijvoorbeeld een griep, altijd speciale bacteriën of virussen gevonden worden is het zelfde als dat er bij iedere brand brandweermannen worden gesignaleerd.

We zijn allemaal dragers van verschillende coronavirussen. Ze worden actief wanneer we bijvoorbeeld stress hebben gehad. Bij stress gaat het lichaam zich veranderen om te kunnen overleven. Als de rust weerkeert gaat het lichaam zich resetten en herstellen van de (in)spanning. Dat is de fase van de ziektesymptomen.
Coronavirussen nemen we waar in verhoogde concentratie na een nood- en angstprogramma van het lichaam om te overleven. Bij teruggekeerde rust gaan we de genezingsfase in, die zich kenbaar maakt door vermoeidheid, snotteren, hoesten, en eventueel koorts. Als je dan wordt getest, worden er zeker coronavirussen gevonden.

Coronavirussen dragen we dus allemaal, maar we hoeven er niet perse ziektesymptomen van te krijgen (wat dus in feite al een genezingsproces is) als we niet in hevige bestaansangst terechtkomen.
Ja, en we worden altijd pas onderzocht als we de symptomen hebben van genezing.

Hoe kun je ermee omgaan?

Voel je angsten, laat ze toe, stop ze niet weg, want ze moeten gezien worden. Het hoort bij dit bestaan. Als je ze herkent en voldoende vertrouwen hebt in je eigen weerstand en immuunsysteem, laat je ze gemakkelijk los’; dan is het volledig aanwezig in je bewustzijn en schijnt er licht op. Laat de spanning los in je lichaam en je spieren en adem rustig in en uit; dan geef je het lichaam een signaal dat alles veilig is en kan het de noodtoestand opheffen.

Zorg goed voor jezelf!