Welterusten….
Doodmoe waren ze, Richard, de vader en Jaenet, de moeder van Lize. Al nachten hadden ze niet kunnen doorslapen. Zeker drie keer per nacht wordt Lize van vijf jaar onrustig wakker, soms huilend, soms gillend en rent zij naar de slaapkamer van Richard en Jeanet. Dit nu al vier maanden, misschien heeft het met de verhuizing te maken?
Jeanet belde me en vroeg of ik iets kon doen voor hun drietjes. Ik heb haar om te beginnen bloesemremedie voorgesteld. Een persoonlijke samenstelling met verschillende remedies voor Lize. Jeanet was blij met dit voorstel. Bij de samenstelling van de remedies was opvallend, dat naast een remedie voor angst en omgaan met veranderingen, er ook een middel nodig bleek voor verdriet. Bij navraag bij Jeanet, vertelde ze dat de poes, Lappie, erg ziek is geweest, maar het gelukkig heeft gered en weer gezond is. Deze gebeurtenis heeft grote indruk op Lize gemaakt. Lize, Jeanet herinnerde zich nog dat ze zei: “ik ben zo bang dat Lappie dood gaat”

De bloesemremedie heeft goed geholpen. Twee keer per dag een aantal druppels van dit zeer zachte middel. Hoe eenvoudig kan het zijn?

Lize slaapt weer heerlijk door en Richard en Jeanet staan s’morgens weer fris en uitgerust op. De gezelligheid in het gezin is weer terug. Na maanden van zichzelf door de werkdag slepen, werken Richard en Jeanet weer energiek in hun mooie baan. En Lize? Lize is weer vrolijk, speelt weer vaker buiten en heeft gezonde rode blosjes op de wangen.