Over Arianne

Als kind heb ik al veel voordelen gezien van natuurlijke geneeswijzen.

Gezondheid was in het gezin waarin ik opgroeide een onderwerp, waarbij de twee werelden van reguliere en natuurlijke geneeswijzen elkaar aanvulden, van beide disciplines heb ik ervaren dat zij ieder op hun eigen manier levensreddend zijn geweest.
Vanuit de toepassing in ons gezin van natuurlijke middelen waar mogelijk, heb ik mij al vanaf mijn tienerjaren steeds meer verdiept in natuurlijk oplossingen voor het behoud en herstel van gezondheid. Biologie en scheikunde waren mijn favoriete vakken. De zelfzorg boeken van ‘dr A. Vogel’ waren het begin van mijn natuurgerichte bibliotheek. Graag wilde ik mijn kennis delen met anderen, maar hiervoor wilde ik wel een gedegen opleiding hebben gevolgd.

De keuze voor het beste van twee werelden

Op het moment dat ik kennis nam van de opleiding Mesologie te Amsterdam, was de keuze snel gemaakt, ik startte in 2003. Om toegang te krijgen tot deze opleiding, was eerst kennis van de reguliere medische vakken noodzakelijk. Er werd daar voorzien in het aanbod van de vereiste medische basiskennis opleiding. Deze bleek veel uitgebreider dan een basis, fijn, want ik leerde graag meer. In 2009 heb ik mijn praktijkbevoegdheid behaald en in 2011 m’n afstudeerthesis verdedigd, met als onderwerp “Het beste van twee werelden”. Een casestudy naar de Mesologische bijdrage aan de vermindering van klachten ontstaan na het gebruik van het reguliere medicijn Dipiperon, medicatie uit de groep van psychofarmaca.

“In m’n praktijk heb ik inmiddels veel cliënten gezien, van jong tot oud en met verschillende hulpvragen voor hun gezondheid”

Leergierig als ik ben, heb ik me verder verdiept in de werking van ons lichaam via de opleiding TotalBodyreflex te Delft. In deze opleiding heb ik geleerd hoe het lichaam naast een zelfherstellend vermogen ook een zelfbeschermend vermogen heeft, het zelfbeschermingsreflex. Dit gaat vanzelf, volledig autonoom, hier hebben we geen invloed op. Het zelfbeschermingsreflex vind plaats in ons bindweefsel, de fascia. Met behulp van zachte aanraking worden de reflexen ontspannen en het onderliggende probleem behandeld. Hierdoor kan het zelfherstellend vermogen weer actief worden. Het is erg mooi om te zien hoe mensen zich weer kunnen ont-wikkelen, als het “krimpfolie-effect” van de fascia zich ontvouwt en de stroming weer op gang kan komen, letterlijk en figuurlijk!

Er is zoveel mogelijk om weer met voldoende energie te kunnen genieten van de mooie dingen van het leven. Welkom voor jouw nieuwe start!

Z

Academie voor Mesologie

Hier heb ik geleerd om wetenschappelijk medische kennis te verbinden met kennis uit de natuurlijke geneeswijzen. De vraag “wat is de functie van deze reactie in het lichaam?” steeds opnieuw te stellen en advies te geven voor homeopathie, voeding, vitaminen/mineralen, kruiden en specifieke natuurlijke middelen.

TotalBodyReflex

In deze opleiding heb ik geleerd te kijken en luisteren met m’n handen en ben ik getraind om de reflexmatige reactie van de fascia (bindweefsels) waar te nemen. Met zeer zachte manuele technieken het zelfbeschermingsreflex te ontspannen, zodat herstel mogelijk is, lichamelijk en emotioneel. Juist een zachte aanraking leidt tot krachtig herstel!

En verder ook

Blijven ontwikkelen is voor mij een belangrijk aandachtspunt. Ik ben gecertificeerd HeartMath® therapeut. Daarnaast heb ik kennis en kunde in energetisch werk en lifecoaching. Ik kijk vanuit alle lagen van ons zijn: fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel voor de weg naar zelfherstel.

Ervaringen

Arianne is betrokken en deskundig en vertelt duidelijk en helder, ik voelde me al in de eerste afspraak enorm op mijn gemak en gehoord. Prettige bijeenkomst vind ik dat Arianne ook life coach is, dat maakt het voor mij compleet. Ze is niet alleen met de behandeling bezig maar luistert goed naar wat je vertelt.

Mw N.v.M. te Woerden

Wil jij samen met mij werken aan een oplossing voor jou?